Teraz jest 1 sie 2014, o 23:26

Problem z komputerem

Przydatne programy, ciekawe strony WWW, recenzje sprzętu komputerowego.

Moderator: em-be

Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 9 mar 2010, o 20:45

Jest tutaj jakiś informatyk bo mam poważny problem z komputerem ale może zacznę od początku.

Problem pojawia się praktycznie tylko wtedy kiedy gram. Kiedy pogram sobie jakąś godzinkę to komp mi się resetuje i pokazuje blue screen. Kiedy pracuje normalnie na kompie, internet, filmy itp to wszystko jest ok.

Podam teraz dane z programu Debugging Tools for Windows i Minidumb

Dane:

Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.11.0001.404 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini030810-02.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
************************************************** **************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
************************************************** **************************
Executable search path is:
************************************************** *******************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
************************************************** *******************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 3) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Personal
Machine Name:
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055d720
Debug session time: Mon Mar 8 18:40:07.453 2010 (GMT+1)
System Uptime: 0 days 7:16:53.060
************************************************** *******************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
************************************************** *******************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
.................................................. .............
.................................................. ..............
...
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
.................
************************************************** *****************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
************************************************** *****************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck B8, {0, 0, 0, 0}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*** WARNING: Unable to verify timestamp for hal.dll
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for hal.dll
*** WARNING: Unable to verify timestamp for RT61.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for RT61.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for NDIS.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for NDIS.sys

************************************************** ***********************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
************************************************** ***********************
************************************************** ***********************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
************************************************** ***********************
************************************************** *******************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
************************************************** *******************
************************************************** *******************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
************************************************** *******************
Probably caused by : RT61.sys ( RT61+d99a )

Followup: MachineOwner
---------



miejsca zaznaczone na czerwono dokladnie dwa pliki RT61.sys oraz NDIS.sys jak się dobrze orientuję są związane z siecią natomiast plik hal.dll nie wiem od czego jest. Nie wiem także co jest z tym plikiem ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2

Druga sprawa jest taka że przed chwilą znów mi sie komp zresetował i sprawdziłem ponownie logi i pokazało mi inne błędy. Oto one:


Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.11.0001.404 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini030910-01.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
************************************************** **************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
************************************************** **************************
Executable search path is:
************************************************** *******************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
************************************************** *******************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 3) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Personal
Machine Name:
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055d720
Debug session time: Tue Mar 9 18:26:48.911 2010 (GMT+1)
System Uptime: 0 days 7:39:36.595
************************************************** *******************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
************************************************** *******************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
.................................................. .............
.................................................. ..............
..
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
...................
************************************************** *****************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
************************************************** *****************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck B8, {0, 0, 0, 0}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*** WARNING: Unable to verify timestamp for hal.dll
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for hal.dll
*** WARNING: Unable to verify timestamp for USBPORT.SYS
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for USBPORT.SYS

************************************************** ***********************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
************************************************** ***********************
************************************************** ***********************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
************************************************** ***********************
************************************************** *******************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
************************************************** *******************
************************************************** *******************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
************************************************** *******************
Probably caused by : USBPORT.SYS ( USBPORT+c204 )

Followup: MachineOwner
---------


Kod błędu

Kod błędu 000000b8, parametr 1 00000000, parametr 2 00000000, parametr 3 00000000, parametr 4 00000000.

____________________

ostatnio wymieniałem płytę główną, pamięć, grafikę i procesor czyli praktycznie wszystko + nowy zasilacz
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez comptech_service » 9 mar 2010, o 21:56

Witam Serdecznie

W systemie operacyjnym Windows XP biblioteka pliku hal.dll o który pytasz odpowiada za boot.ini - widocznie masz tam błąd, nalezy to poprawić.

Jezeli chodi o USBPORT.SYS proponuje sprawdzić sterowniki odnośnie myszki bądź innego urządzenia podpiętego do tego wejścia.

Widze ze całosć dotyczy jedynie gry. Prosze o podanie parametrów dotyczących temp z całej płyty głównej.

Jeśli trzeba by było sprawdzic cały komputer, prosze odezwać się na PW.

Pozdrawiam
comptech_service
Avatar użytkownika
comptech_service
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 mar 2010, o 21:39

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 9 mar 2010, o 22:32

mogę podać temp. podzespołów za pomoca pomiarów programu Everest ??

Napiecie rdzenia procesora - 1,4
Cooling Fan Procesor - 3,8
Temp. 1 dysku - 42
Temp. 2 dysku - 37
Temp. GPU Diode - 44
Temp. Procesora nr 1/rdzen nr 1 - 61
Temp. Procesora nr 1/rdzen nr 2 - 58
Temp. Procesora 69
Temp. pł. głównej - 47

Dodam że mam procesor DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz 6000+

Płyta główna to Asus M2N -SLI Deluxe
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez comptech_service » 9 mar 2010, o 22:42

Po prosze o jeszcze ilość pamieci RAM oraz model karty graficznej.

Czy w BIOSIE było coś podkręcane ??
Avatar użytkownika
comptech_service
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 mar 2010, o 21:39

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 9 mar 2010, o 22:46

mam 2 GB RAM DDR2

Karta grafiki to GeForce 9600 GT

Jeśli chodzi o BIOS z tego co wiem był tylko aktualizowany
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez kawrona » 9 mar 2010, o 23:01

grafika Ci się grzeje :)
odwórz obudowę, pograj i jak wyskoczy błąd dotknij naślinionym palcem procka od GF jak zasyczy to masz odpowiedz ;)
PS: a ile Watt zasilacz?
~~~~~~ Nie ważne kim jestem, ważne są przepisy BHP! ~~~~~~
Avatar użytkownika
kawrona
 
Posty: 465
Dołączył(a): 17 lis 2006, o 11:36
Lokalizacja: Świdnik

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 10 mar 2010, o 09:36

jak dobrze pamietam to chyba 400 albo 500-tka a mialem 300
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Toldi » 10 mar 2010, o 09:51

A jak tam się trzymają kondensatory na graficznej oraz na płycie głównej :) Chodzi czy nie są wybulone :)
Avatar użytkownika
Toldi
 
Posty: 182
Dołączył(a): 21 lut 2010, o 13:24
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 10 mar 2010, o 10:52

hah skąd mam wiedzieć jak to się ma ?? ;> nie mogę tego sprawdzić
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Toldi » 10 mar 2010, o 13:38

No jak nie możesz, otwierasz komputer, zaglądasz na płytę główną i patrzysz po kondensatorach, takie zielono-ciemne wystające z płyty :)
Coś takiego i własnie te na zdjeciu są wybulone czyli do wymiany :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Toldi
 
Posty: 182
Dołączył(a): 21 lut 2010, o 13:24
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 10 mar 2010, o 13:48

z tego co widzę to kondensatory są ok
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Toldi » 10 mar 2010, o 14:23

Mozesz jeszcze ewentualnie zrobić inaczej wyjać kartę graficzna włożyć inna :) kompatabilna i sprawdzić, wszystkiego trzeba sie czepić :) a i jeszcze jedno kiedy tam były wymieniane pasty, procesor, czy układ karty graficznej :?:
Avatar użytkownika
Toldi
 
Posty: 182
Dołączył(a): 21 lut 2010, o 13:24
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 10 mar 2010, o 14:42

komputer miałem robiony w listopadzie, procesor był smarowany itp. Niestety na chwilę obecną nie mam drugiej karty grafiki którą mógłbym włożyć
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez skorpx » 10 mar 2010, o 18:30

Czy karta grafiki ma chłodzenie pasywne, czy wiatrak ?
Avatar użytkownika
skorpx
 
Posty: 154
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 18:49
Lokalizacja: Świdnik

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 10 mar 2010, o 18:37

grafika ma wiatrak
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Toldi » 10 mar 2010, o 18:39

Karta grafiki to GeForce 9600 GT
Obrazek

Ja proponuję po prostu wyjąć karte i sprawdzić ją na innym komputerze :)
Avatar użytkownika
Toldi
 
Posty: 182
Dołączył(a): 21 lut 2010, o 13:24
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Toldi » 10 mar 2010, o 18:43

Spróbuj tak zrobić, odinstaluj sterowniki od karty graficznej i directXa, wyczyść rejestr po zawartości sterowników karty graficznej, zrób reset kompa, wgraj na nowo sterowniki i DirectXa a później odpal grę i powiedz czy cos się dzieje czy nie :)
Avatar użytkownika
Toldi
 
Posty: 182
Dołączył(a): 21 lut 2010, o 13:24
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez skorpx » 10 mar 2010, o 19:38

1. Czy pomaga reinstalacja sterowników na nowsze/starsze ? bo jeśli nie , to może być problem sprzętowy niedawno tak miałem w gf 7300gt
2. Czy problem występuje tylko w grach, czy też po dłuższej pracy w windows
Avatar użytkownika
skorpx
 
Posty: 154
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 18:49
Lokalizacja: Świdnik

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 10 mar 2010, o 19:45

reinstalacja sterów nic nie pomaga. Zawsze aktualizuje nowe sterowniki do grafiki. Niedawno nawet aktualizowałem bios oraz stery do płyty głównej ale jak widać to nic nie dało
problem jest głównie wtedy kiedy gram raz tylko mi sie zdarzyło że zresetował się w ten sposób podczas normalnej pracy
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez kawrona » 10 mar 2010, o 21:05

jakiej firmy grafika? na moje oko masz za cienki zasilacz panocku :)
~~~~~~ Nie ważne kim jestem, ważne są przepisy BHP! ~~~~~~
Avatar użytkownika
kawrona
 
Posty: 465
Dołączył(a): 17 lis 2006, o 11:36
Lokalizacja: Świdnik

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 10 mar 2010, o 21:23

Karta od Gigabyte

Przed chwilą włączyłem grę i pograłem trochę z włączonym cały czas programem Everest który pokazuje mi temperature. Czy temp. procesora podczas grania wahająca się między 76 a 79 stopnie nie jest przypadkiem za wysoka ?? Teraz po wyłączeniu gry jest 67.
Wiem że procesory DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+ dzialaja bez problemu w tak wysokich temperaturach...
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Toldi » 10 mar 2010, o 21:47

Podaj cała specyfikację Twojego sprzętu :) jeżeli możesz :)
Avatar użytkownika
Toldi
 
Posty: 182
Dołączył(a): 21 lut 2010, o 13:24
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez Yoshi » 10 mar 2010, o 21:50

Kod: Zaznacz cały
Pole   Wartość
Komputer   
Typ komputera   Wieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI
System operacyjny   Microsoft Windows XP Home Edition
Dodatek service pack systemu operacyjnego   Dodatek Service Pack 3
Internet Explorer   8.0.6001.18702
DirectX   4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Nazwa komputera   ADMIN-E4563BFC6
Nazwa użytkownika   admin
Domena logowania   ADMIN-E4563BFC6
Data / Czas   2010-03-10 / 21:13
   
Płyta główna   
Typ procesora   DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+
Nazwa płyty głównej   Asus M2N-SLI Deluxe  (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
Mikroukład płyty głównej   nVIDIA nForce 570 SLI, AMD Hammer
Pamięć fizyczna   2048 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DIMM2: Nanya M2Y2G64TU8HD5B-3C   2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM  (5-5-5-15 @ 333 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Typ BIOS'u   Award (10/02/08)
Port komunikacyjny   Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny   Port drukarki (LPT1)
   
Ekran   
Karta wideo   NVIDIA GeForce 9600 GT  (512 MB)
Akcelerator 3D   nVIDIA GeForce 9600 GT
Monitor   LG L1732S  [17" LCD]  (1626123861)
   
Multimedia   
Karta dźwiękowa   Analog Devices AD1988B @ nVIDIA nForce 570 SLI (MCP55P) - High Definition Audio Controller
   
Magazyn   
Kontroler IDE   NVIDIA nForce 590/570/550 Serial ATA Controller
Kontroler IDE   NVIDIA nForce 590/570/550 Serial ATA Controller
Kontroler IDE   NVIDIA nForce 590/570/550 Serial ATA Controller
Kontroler IDE   Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
Kontroler IDE   Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
Storage Controller   SCSI/RAID Host Controller
Dysk fizyczny   SAMSUNG HD502IJ  (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Dysk fizyczny   SAMSUNG SP2004C  (200 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Napęd dysków optycznych   AF2255A HVD347A SCSI CdRom Device
Napęd dysków optycznych   AF2255A HVD347A SCSI CdRom Device
Napęd dysków optycznych   AF2255A HVD347A SCSI CdRom Device
Napęd dysków optycznych   AF2255A HVD347A SCSI CdRom Device
Napęd dysków optycznych   AF2255A HVD347A SCSI CdRom Device
Napęd dysków optycznych   AF2255A HVD347A SCSI CdRom Device
Napęd dysków optycznych   AF2255A HVD347A SCSI CdRom Device
Napęd dysków optycznych   HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12L  (DVD+R9:10x, DVD-R9:8x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Napęd dysków optycznych   LITE-ON DVD SHD-16P1S  (16x/48x DVD-ROM)
Status dysków SMART   OK
   
Partycje   
C: (NTFS)   89996 MB (1375 MB wolne)
D: (NTFS)   49999 MB (9139 MB wolne)
E: (NTFS)   50775 MB (10979 MB wolne)
F: (NTFS)   100939 MB (17194 MB wolne)
G: (NTFS)   184.6 GB (7.1 GB wolne)
H: (NTFS)   182.6 GB (1.5 GB wolne)
Rozmiar całkowity   652.1 GB (46.4 GB wolne)
   
Urządzenia wejściowe   
Klawiatura   Urządzenie klawiatury HID
Mysz   Mysz zgodna z HID
Mysz   Mysz zgodna z HID
   
Sieć   
Podstawowy adres IP   192.168.0.100
Podstawowy adres karty (MAC)   00-FD-07-92-E4-D5
Karta sieciowa   Ralink Turbo Wireless LAN Card
Karta sieciowa   Ralink Turbo Wireless LAN Card  (192.168.0.100)
   
Urządzenia zewnętrzne   
Drukarka   Microsoft XPS Document Writer
Drukarka   PDFCreator
Drukarka   Wysyłanie do programu OneNote 2007
Kontroler FireWire   Texas Instruments TSB43AB22 1394A-2000 OHCI PHY/Link-Layer Controller (PHY: TI TSB41AB1/2)
Kontroler USB1   nVIDIA nForce 570 SLI (MCP55P) - OHCI USB 1.1 Controller
Kontroler USB2   nVIDIA nForce 570 SLI (MCP55P) - EHCI USB 2.0 Controller
Urządzenie USB   Rodzajowy koncentrator USB
Urządzenie USB   Urządzenie kompozytowe USB
Urządzenie USB   Urządzenie USB interfejsu HID
Urządzenie USB   Urządzenie USB interfejsu HID
Urządzenie USB   Urządzenie USB interfejsu HID
   
DMI   
DMI: producent BIOS'u   Phoenix Technologies, LTD
DMI: numer wersji BIOS'u   ASUS M2N-SLI DELUXE ACPI BIOS Revision 1701
DMI (system): producent   System manufacturer
DMI (system): nazwa   System Product Name
DMI (system): numer wersji   System Version
DMI (system): numer seryjny   System Serial Number
DMI (system): identyfikator UUID   C0688D81-7999DB11-AF30001D-60889BB0
DMI (płyta główna): producent   ASUSTeK Computer INC.
DMI (płyta główna): nazwa   M2N-SLI DELUXE
DMI (płyta główna): numer wersji   1.XX
DMI (płyta główna): numer seryjny   123456789000
DMI (obudowa): producent   Chassis Manufacture
DMI (obudowa): numer wersji   Chassis Version
DMI (obudowa): numer seryjny   EVAL
DMI (obudowa): metka środka trwałego   123456789000
DMI (obudowa): typ   Desktop Case
DMI (pamięć): całkowita liczba / liczba wolnych gniazd   4 / 3
...:::Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą:::...
http://img25.imageshack.us/img25/5051/gladiosygnatura.jpg
www.GLADIO.com.pl
www.SPARTAGYM.net
Redaktor sportowy www.Fight24.pl
Avatar użytkownika
Yoshi
 
Posty: 384
Dołączył(a): 25 sty 2007, o 16:11
Lokalizacja: Świdnik
Jestem miłośnikiem zwierząt

Re: Problem z komputerem

Postprzez skorpx » 10 mar 2010, o 21:51

A sprawdzałeś temperature grafiki podczas grania ?
Avatar użytkownika
skorpx
 
Posty: 154
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 18:49
Lokalizacja: Świdnik

Re: Problem z komputerem

Postprzez Toldi » 10 mar 2010, o 21:58

Masz słabe chłodzenie procesora i karty graficznej, byćmoże trzeba by zmienić paste na silikon i sprawdzic pod prockiem jak to idzie, bo z tego co wiem od AMD to ten procek nawet jak byś chciał spalić to ciezko będzie, on się albo wyłączy albo przełączy na drugi rdzeń :)
Avatar użytkownika
Toldi
 
Posty: 182
Dołączył(a): 21 lut 2010, o 13:24
Jestem miłośnikiem zwierząt

Następna strona

Powrót do Internet, komputery, technologie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości